Pardubice 28. června 2020 - Koronavirus rozmetal letošní plány na vyhlášení výsledků výtvarné soutěže Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje. To se kvůli karanténě uskutečnilo bez hlavních protagonistů, tedy dětí, které nejrůznějšími výtvarnými technikami vyjadřovaly rozdíl mezi zdravou přírodou a takovou, na které je vidět náš negativní vliv. Komorní vyhlášení jen před televizními kamerami mělo nyní velmi příjemný dovětek.


Mezi děti, jejichž díla vybrala ve dvoukolovém rozhodování odborná porota, totiž vyrazil náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš. Kufr služebního auta nacpal k prasknutí nejenom diplomy a drobnými dárky, ale hlavně výhrami. „Možná nám to předávání cen koronavirus tak úplně nezhatil, vydat se mezi děti přímo do škol bylo z mého pohledu daleko osobnější,“ svěřil se Kortyš, který objíždění škol v Pardubickém kraji věnoval celý den. Rozdával přitom ceny, které udělaly radost všem výhercům, od těch nejmenších z mateřinek, až po ty téměř dospělé ze středních škol. A zatímco tablet nebo mobilní telefon potěšil ty nejúspěšnější, každý finalista dostal alespoň drobný dárek.
+ prosím do frame umístit video z odkazu, jestli je to možné, pokud ne, tak jen odkazem:
https://vzpravy.cz/zpravy/pardubicko/pardubice/2543/ceny-uz-dostali-vsichni-mali-vytvarnici

pce-kraj sus pce EKOKOM2 cd screenlogo
V1_text_barevne CRo-Pardubice_104.7-Z-RGB

rrapk


logo LDN
     tonda obal logo    pce-denik    

Na webu používáme soubory cookies.

Tyto soubory a informace se naše společnost snaží využívat za účelem vylepšování a rozvoje služeb, které zde nabízíme a poskytujeme. Využití souborů cookies umožňuje zlepšovat pro Vás lepší uživatelnost webových stránek a zpříjemňuje jejich použití.

Souhlasím